دانستنی ها

چرا سگم دمشو گاز میگیره ؟؟

علت گاز گرفتن دم در سگ ها

شاید برای شما هم سوال شده است که چرا سگ دم خود را گاز می گیرد؟ اگر شما نیز از این حیوان وفادار در خانه خود نگهداری می کنید. ممکن است هر روز با رفتاری متفاوت رو به رو شوید؛ که در ذهن شما یک علامت سوال ایجاد کند. یکی از همین سوالها این است که چرا سگها دم خود را گاز می گیرند؟

امروز می خواهیم دلایل اینکه سگها دم خود را گاز می گیرند را مورد بررسی قرار دهیم و سپس راهکار های مناسبی برای این موضوع ارائه دهیم؛ با ما همراه باشید.

عواملی  که باعث می شود سگ دمش را گاز بگیرد:

سگها بخاطر عواملی مختلفی ممکن است که دم خود را گاز بگیرند؛ ما در قسمت زیر مهمترین دلیلی که منجر می شود تا سگها دم خود را گاز بگیرند را آورده ایم:

تنظیم دمای بدن: گاز گرفتن به سگ این امکان را می‌دهد تا دمای بدن خود را تنظیم کنند. زمانی که سگ گرم است، با گاز گرفتن، بخار اضافی از دهان خارج می‌شود و باعث خنک شدن بدن می‌شود.

تخلیه اضافی گازهای معده‌ای: گاز‌های معده‌ای از طریق فرایند گوارش تولید می‌شوند. گاز‌هایی که در معده تجمع می‌یابند ممکن است با گاز گرفتن از دهان خارج شوند.

علائم زیستی طبیعی: برخی از سگ‌ها ممکن است به صورت طبیعی و بدون دلیل خاصی دم خود را گاز بگیرند. این ممکن است به دلیل بی‌توجهی و احساس راحتی باشد.

تخلیه تنش و استرس: در برخی موارد، گاز گرفتن می‌تواند نشانه‌ای از تنش یا استرس در سگ باشد. این امر به عنوان یک مکانیسم طبیعی برای تخلیه استرس ممکن است اتفاق بیفتد.

وجود انگلها: انگل‌های داخلی و انگل‌های پوستی می توانند بصورت غیر مستقیم باعث شوند تا سگ دم خود را گاز بگیرد.

کمبود محبت: سگها موجودات فوق العاده با احساسی هستند، کم توجهی و بی اهمیتی به سگها آنها را به هر کاری وا دار می کند. ممکن است سگها برای جلب توجه دم خود را گاز بگیرند.

بیماریهای گوارشی: در برخی موارد، گاز گرفتن می‌تواند نشانه‌ای از مشکلات گوارشی مانند نفخ و نشخوارکردن نادرست باشد.

جلوگیری از سگی که دم خود را گاز می گیرد!

گاز گرفتن دم در سگ‌ها به می تواند به دلایل رفتاری، اجتماعی و یا حتی جسمانی باشد. که ما در قسمت زیر به تمامی موارد اشاره کردیم و در خصوص هر مورد توضیح کافی دادیم.

درمان و پیشگیری از انگل ها در سگ:

مقابله با انگل‌های داخلی و خارجی در سگ‌ها از اهمیت بسیاری برخوردار است تا سلامت عمومی و رفاهی حیوان حفظ شود. در ادامه روش‌های مقابله با انگل‌های داخلی و خارجی در سگ‌ها آمده است:

مقابله با انگل‌های داخلی:

پیشگیری:

– استفاده منظم از داروهای ضدانگل که توسط دامپزشک تجویز می‌شوند.
– حفظ محیط تمیز و بهداشتی به منظور کاهش مخاطرات مرتبط با انگل‌ها.
– مراقبت از تغذیه مناسب.

شخیص و درمان:

– مراجعه به دامپزشک به منظور تشخیص دقیق و درمان مناسب.
– اجرای تست‌های دوره‌ای برای کشف میکروارگانیسم‌ها و انگل‌ها در مدفوع و نمونه‌های دیگر.

مقابله با انگل‌های خارجی:

پیشگیری:

– استفاده از روش‌های موثر برای حفظ محیط تمیز و کنترل آفات محیطی (مانند فرش‌ها، تخته‌ها و لباس‌ها).
– استفاده از محصولات ضدپارازیت (مانند گردونه‌ها و اسپری‌ها) برای محافظت از پوست سگ.

تشخیص و درمان:

– شناسایی علائم اولیه عفونت انگلی (مثل خارش شدید، قرمزی و التهاب پوست).
– مراجعه به دامپزشک برای تشخیص دقیق و درمان مناسب.


محبت و توجه:

سگها عاشق توجه و محبت صاحبان خود هستند. با محبت کردن و توجه به آنها شما می توانید آنها را از هر کاری باز دارید.

مراجعه به دامپزشک:

در صورتی که سگ شما مبتلا به بیماری خاصی باشد؛ ممکن است دم خود را گاز بگیرد؛ اگر هر از گاهی این مشکل و رفتار خاص سگ خود را مشاهده می کنید و نگران این موضوع شده اید بهتر است به دامپزشک مراجعه کنید تا سگ شما توسط دامپزشک معاینه شود.

فعالیت های بدنی:

با  فعالیت های بدنی منظم و مرتب تنش و استرس را از حیوان خود دور کنید اینکار باعث می شود تا سگ شما آرام باشد و از گاز گرفتن دم خود صرف نظر کند.

دمای محیط را مدیریت کنید:

دمای محیط نگهداری را  مدیریت کنید، گرما یا سرمای بیش از حد باعث می شود تا سگ با گاز گرفتن دم خود بخواهد دمای بدن خود را مدیریت کنید.

جمع بندی

سگها ممکن است بخاطر رفتار و یا عادت های نا مناسب به گاز زدن دم خود بپردازند. بهترین راهکار برای مقابله با این موضوع این است که در مرحله اول دلایل و عواملی که باعث می شوند تا سگها اینکار را انجام دهند را شناسایی کنید و در مرحله دوم بتوانید با استفاده از راهکار های مناسب با این موضوع مقابله کنید.

البته بهتر است که توجه کنید که بعضی وقت ها ممکن است سگ بخاطر ناراحتی جسمی دم خود را گاز بگیرد؛ در صورتی که سگ با حالتی از درد و ناراحتی دم خود را گاز می گیرد بهتر است به دامپزشک مراجعه کنید تا این موضوع توسط دامپزشک بررسی شود و راهکار های مناسب برای این موضوع ارائه داده شود.

مهم است همواره با دامپزشک خود در ارتباط باشید تا روش‌های مناسب مقابله با سگی که دم خود را گاز می گیرد را شما توصیه کند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *